10.6.2008

10.6. Levylupaus

3 kommenttia:

henrik kirjoitti...

Nettimusiikissa on vain se huono puoli että jos ostaa kopiosuojattua musaa niin sen kanssa voi käydä jossain vaiheessa köpelösti eikä musiikki enää soikkaan. Ostaa jonkun soittimen joka ei juuri sitä kopiosuojausmenetelmää tuekkaan. Tai musiikkikauppa menee nurin tai kiinni ja musiikki ei kuulu enää missään (tästä on jo pari todella inhottavaa ennakkotapausta). CD-levy soi aina.

Salla kirjoitti...

Niin, MUTTA:

- Jos nettikaupasta ostettu levy ei enää soi, sen voi ladata netistä piraattina itselleen uudestaan hyvällä omalla tunnolla kun on siitä jo kerran maksanut JA sitäpaitsi mä uskon että muutaman vuoden kuluessa nettilevykaupat kehittyy tosi paljon toimivimmiksi

- Ei cd-levykään aina soi, jos siihen tulee naarmuja tai se viottuu muuten JA eihän sitä tiedä soiko ne parinkyt vuoden päästä tai onko silloin enää mitään millä niitä soittaa!

henrik kirjoitti...

Äärimmäisen hyviä pointteja nämäkin. Mainittakoon että minäkin ostan aika paljon musiikkia nykyään netistä. Fyysisiä levyjä tulee ostettua lähinnä silloin jos haluan kansitiedot tai muuten tukea artistia. Lisäksi diggailen siitä vanhanaikaisuudesta että voin täyttää levyhyllyä fyysisillä esineillä.

Ja klassiset, jazzit ja muut äärimmäisen paljon dynaamisia vaihteluita käsittävät äänitteet tulee myös hommattua mielellään levyllä, koska minä kuulen kyllä ikävästi äänen digitaalisen pakkauksen. Tämä on alan koulutuksen huono puoli.

Mutta kuten itsekin sanoit, asiat on menossa eteenpäin. Ja jotkut musiikkikaupat kyllä jo tarjoaa pakkaamatontakin latausmusiikkia, niinkuin Magnatune ja Discipline Global Mobile.