18.5.2009

15.5. Tavoitteena nenä kiinni hyvässä kirjassa

26 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Bret easton Ellisin Lunar Park.

http://www.hs.fi/kirjat/artikkeli/Kohukirjailija+kauhujen+talossaBret+Easton+Ellisin+Lunar+Park+sekoittaa+eri+genrej%C3%A4onnistuneesti/HS20051103SI1KU0347b

Anonyymi kirjoitti...

Viime aikoina lukemistani kirjoista erityisesti on jäänyt mieleen Zadie Smithin On Beauty (Kauneudesta). Myös saman kirjailija White Teeth (Valkoiset hampaat) on tosi hyvä.

Suomalaisista uudemmista kirjoista suosittelisin Miika Nousiaisen Vadelmavenepakolaista sekä Miina Supisen Kaikki liha tottelee kuria. Molemmissa semmoinen kiva humoristinen pohajvire, vaikka varsinaista komediaa eivät olekaan.

Elämäkerroista voin suositella Tuula-Liina Variksen Penti Saarikoskesta kertovaa kirjaa Kilpikonna ja olkimarsalkka. Ei nyt varsinainen elämäkerta, muttei romaanikaan.

Vanhemmista klassikoista ehdotan Väinö Linnan Tällä Pohjantähden allaa ja Tuntematonta sotilasta. Mahtavia lukukokemuksia. Ah niin ja tietty Waltarin Sinuhe egyptiläinen.

Oma mielirjailijani on Antti Tuuri. Tuurilla on laaja tuotanto, josta omia suosikkejani on Pohjanmaa-sarja (parhaimmat tästä sarjasta ovat romaanit Maan avaruus ja Pohjanmaa) sekä Äitini suku -sarja (joista esim. Ulla Kirjamaasta kertova trilogia, joka alkaa ehkä teoksella Eerikinpojat).

Runoutta en juuri tunne, mutta satuin lukemaan ennen joulua Maila Pylkkösen teoksen Arvo - Vanhaäiti puhuu runonsa, ja tykkäsin kovasti.

Tässäpä näitä! En tietenkään tiedä, ootko lukenut näitä jo, mutta tässä tällainen yleinen suositus. Toivottavasti luet jonkun näistä ja tykkäät!

-Anna

Sirpale kirjoitti...

"Poika raidallisessa pyjamassa" on varsin suositeltava, tosin siitä ei riitä iloa kovin pitkäksi aikaa, melko ohut kirja, jota ei malta laskea käsistään. Elämänkerroista Carolly Ericksonin kirjoittama "Alexandra - The Last Tsarina" oli mielenkiintoinen ja suosittelen sitä lämpimästi ainakin jos historia kiinnostaa. Samaan aiheeseen liittyy läheisesti Faberin "Fabergé's Eggs".

JussiK kirjoitti...

David Mitchell "Pilvikartasto", Andrei Kurkov "Kuolema ja pingviini", Leena Krohn "Tainaron", Pasi Jääskeläinen "Lumikko ja yhdeksän muuta" & "Taivaalta pudonnut eläintarha", Kari Hotakainen "Finnhits", Jari Tervo "Myyrä". Tuossa muutama lukemisen arvoinen kirja.

Mira-Pauliina kirjoitti...

Meg Rosoff "Poikekustila" ("How I live now")!

Anonyymi kirjoitti...

Jos kaipaat paksuja, mielenkiintoisia kirjoja, niin tartupa Diana Gabaldonin kirjasarjaan.

http://www.dianagabaldon.com/

-mamarosa-

Salla kirjoitti...

KIITOS kaikille jo ehdottaneille, lisääkin kirjavihjeitä otetaan vastaan!

Noissa mainituissa on muutamia sellaisia, joista oon ajatellut että "toi pitäs lukee!", mutta sit oon unohtanut ne aivan - ja uusia kiinnostavilta kuulostavia tuttavuuksiakin toki!

Gabaldonin kirjoista on jokunen lukematta, samoin Täällä pohjantähden alla on jäänyt muinoin kesken - niiden pariin voisi ainakin palata..

Tuntematonta sotilasta en aio lukea loppuun paitsi pakon alla ;)

Jenni kirjoitti...

Kunhan oon lukenu Roald Dahlin "Rakkaani, kyyhkyläiseni" novellikokoelman loppuun, saat sen lainaks...se on sairas. ja outo. ja niin mustaa huumoria :D just mun makuun. säkin tykkäät.

Anonyymi kirjoitti...

Khaled Hosseini: A Thousand Splendid Suns, kirja naisista Afganistanissa. En tiedä onko sitä suomennettu. Samalta kirjailijalta löytyy myös kirja Kiter Runner, sitä en ole vielä lukenut, mutta on kuulemma kanssa hyvä.

Tarja van Veldhoven kirjoitti...

Onko Paulo Coelho tuttu? =) Suosittelen Coelholta ennen kaikkea Alkemistia; muita Coelholta olen lukenut Portobellon noita, Brida ja tekstikokoelma Like the Flowing River, jotka ovat myös ehdottomasti lukemisen arvoisia, mut suosittelen alkamaan Alkemistilla :)

Ja vähän aikaa sitten luin Mark Haddonin The Curious Incident of the Dog in the Night-time (suom. Yöllisen koiran merkillinen tapaus) - en ole lukenut suomeksi, mut englanniksi oli ainakin ihan huippuloistava. Kirja on kirjoitettu 15-vuotiaan aspergerin syndroomaa sairastavan pojan vinkkelistä ja on vaan jotenkin niin osuva! :)

Niin ja Anssi Kelan "Kesä Kalevi Sorsan kanssa" oli yks suomalainen kirja, jonka luin viime kesänä ja josta olin TODELLA positiivisesti yllättynyt :)

Rahien kirjoitti...

tietopuolelta suosittelisin seuraavia:

-Jeffrey Moussaieff Masson, Susan McCarthy: When Elephants Weep: The Emotional Lives of Animals (suom. Kun norsut itkevät)

-Richard Dawkins: The God Delusion (suom. Jumalharha)

-Kaikki Esko Valtaojan kirjat

Sit taas kaunokirjallisuuden puolelta toi Risto Isomäen Sarasvatin hiekkaa oli hyvä. Sivuaa ilmastonmuutosasioita, mut on kuitenki kivan kevyt jännäri.

Anni kirjoitti...

Joo toi Dawkinsin God Delusion on kyllä varsin ajatuksia herättävä. Se on muutenkin kirjottanu hyviä yleistajusia tiedekirjoi.

Itte tykkään David Sedarisin novellikokoelmista. Paras mun mielestä on ollu Naked.

Ja just luin myös Yann Martelin Life of Pi joka oli kyllä aikasten hyvä.

Anonyymi kirjoitti...

Henry Miller:Kravun kääntöpiiri, Arto Salminen:Paskateoria, Juha Seppälä:Paholaisen haarukka, Chuck Palahniuk:Tukehtuminen, Jonas Gardell:Kummajainen astuu kehiin, Charles Bukowski:Siinä sivussa.

Nämä ravistelee...

Anonyymi kirjoitti...

Tuolla aikasemminkin sanottiin toi Khaled Hosseinin Tuhat loistavaa aurinkoa, on siis suomennettu :) ja se on myyny ihan älyttömästi! (oon kirjakaupassa töissä) toinen Hosseinin aivan mahtava kirja on Leijapoika, josta on leffakin tässä just ollu :) Suosittelisin ite näitä:
Martin Page - Kuinka minusta tuli tyhmä
Emmanuel Carrere - Viikset on ehdoton!!
Sitten jos kiinnostaa, niin Torey Haydenin kaikki kirjat on aivan älyttömän hyviä :) kannattaa tutustua!

Kirppu kirjoitti...

Kannattaa ehdottomasti lukea Antoine de Saint-Exupéryn Pikku Prinssi! Kaikkien aikojen lempikirjani ja varma itkettäjä. Kaunista ja ajatuksia herättävää.

Salla kirjoitti...

Tuhat loistavaa aurinkoa oon lukenu ja pidin kyllä, suosittelen kaikille! Leijapojan näin leffana ja tykkäsin kyllä; tosin se, että näkee leffan eka, vähentää hieman halua tarttua kirjaan..

Pikku Prinssin sain yo-lahjaksi aikoinaan, se pitäis kyllä lukea uusiksi kun en sitä enää juuri muista!

Pakko päästä pian kirjastoon haalimaan näitä kaikkia ehdotuksianne! :)

Anonyymi kirjoitti...

Sannakko:

Legs McNeil & Gillian McCain: Please Kill Me - Punkin sensuroimaton esihistoria

Suosittelen kovasti. Ramonesin jätkät, Iggy, Bowie ja monet muut muistelevat menneitä. Ahdisti, nauratti, järkytti ja ihastutti.

Jenni kirjoitti...

Ihanaa, tästä saadaan me muutkin kuin Salla joka pyynnön esitti, tosi hyviä kirjalistoja kesän laiskoihin hetkiin :)

Hevoinen kirjoitti...

Ihan mitä vaan Steinbeckiltä, loistavaa ihmiskuvausta, hienoja kalifornian maisemia.

Scifi-W.Gibson: Neurovelho, ajatuksia herättävää, kohta jo totta, ehkä....

Fiktiota faktaan: Clavellin kirjat, jos itämaat kiinnostaa....

Anonyymi kirjoitti...

Yks mikä pisti mut miettiin maailmaa vähän uudelta kantilta on Neil Gaimanin Unohdetut Jumalat. Jos haluat jotain kevyttä ja hyvin kerrottua kannattaa lukea Jukka Parkkisen kirjoista ihan mikä tahansa tai vaikka kaikki.

Ibanez kirjoitti...

José Saramagon "Kertomus sokeudesta" on ehdottomasti lukemisen arvoinen teos! Pistää ajattelemaan asioita..

klikkaa tästä esittelyni kirjasta, jos kiinnostuit :)

http://ibaneze.blogspot.com/2008/10/katastrofikirja-parhaimmillaan.html

Sanelma kirjoitti...

käys kurkkaan meijän lukublokin suosituksia.
lukuhimo.vuodatus.net

Anonyymi kirjoitti...

Ootko lukenu niitä L.M.Montgomery -kirjoja? Lempparikirjailija nimittäin.

Salla kirjoitti...

En oo kyllä muistaakseni lukenut; mutta tän kevään tv-suosikki on ollut Tie Avonleaan, joka aamu on ollu pakko katsoo!! :)

(Samoin Anna-sarja oli kyllä hyvä kun sitä katsoin jokunen vuos sitten..)

Kirjat ei kyl ihan niin innosta kun on noita sarjoja jo nähnyt, vaikka tiettyhän ne on ihan eri asia..

Tiina kirjoitti...

Sylvia Beach: The Shakespeare & Co. Kertoo Pariisissa olleesta englanninkielisestä kirjakaupasta, jossa kävi paljon kuuluisia kirjailijoita. Tosi mielenkiintoinen.

kaisatee kirjoitti...

Tess Gerritsenin sairaalajännärit tulee luettua tosi nopeesti kun ei vain pysty lopettamaan kesken. :) Vaikka kirjoittaja on nainen kirjoissa ei liikaa romantiikkaa ja juonet tosi koukuttavia.

Olethan lukenut suomalaiset klassikot Tuntematon sotilas, Mikael Karvajalka ja Sinuhe egyptiläinen? Itsellä noista viimeinen luennassa toista kertaa ja paljon parempi kuin muistinkaan.